Elektrotherapie

Wat is elektrotherapie?

Elektrotherapie is een verzamelnaam van verschillende (pijnloze) elektrische golven ter verlichting van pijn in spieren en gewrichten. Elektrotherapie, zoals galvanische baden en vier cellen baden, stimuleert de bloedcirculatie.

Moderne vormen van elektrotherapie (anti-pain elektrotherapie(DD, IF, TENS), laser, magnetotherapie en elektrostimulatie) worden gebruikt om pijn te verminderen.

Anti-pain elektrotherapie (DD, IF, TENS)

Bij anti-pain elektrotherapie ligt de focus op pijnvermindering . Met verschillende sterke impulsen of verschillende modulaties van elektrische stroom wordt deze therapie uitgevoerd.

Myo feedback

Een vorm van therapie waarbij de patiënt bepaalde spieren oefent. Geluids- en lichtsignalen geven aan wanneer een spier moet aanspannen. 

Elektro stimulatie

Wanneer de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spieren ontbreekt, wordt deze met elektrische stroom nagebootst. De elektrische stroom zorgt ervoor, dat de spier samentrekt en zo haar normale structuur behoudt.  

Magneto therapie

Magnetische velden verminderen pijn en bevorderen het helen van breuken en zorgen voor een wezenlijk beter gevoel.

Meer informatie aanvragen?

Heeft u vragen over de mogelijkheden of over een bestemming? Wilt uw weten welke kuren wij aanbevelen? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op.