Behandelingen

Kuren & therapieën

Waar kunt u beter mijmeren over het leven dan in het zachte, luxueuze water van een kuuroord? Vandaag de dag vindt een groeiend aantal mensen hun weg naar kuuroorden van allerlei aard. Vermoeide spieren, botten en gewrichten hebben vaak baat bij professionele behandelingen in thermale baden, onderwatermassages, modderbaden, elektrotherapie of galvanische baden. Vita Sana biedt een grote keuze aan kuren, therapieën en behandelingen aan.

Of het nu gaat om de heilzame Hongaarse baden die u verspreid door het hele land uitnodigen om te komen kuren of om de prachtige art nouveau paleizen in Boedapest; de ontspannende en verkwikkende effecten van het warme water bieden voor elk wat wils.

Vragen over onze kuren?

Kuren

Therapieën

Welke behandeling past bij u?

De aard van uw klachten bepalen welke kuur of behandeling bij u past. 

Kuren

Reumakuur/ Balneokuur

Een reumakuur  wordt ook wel een uitgebreide balneokuur genoemd en is geschikt voor mensen met reumatische aandoeningen: reumatoïde artritis, artrose, de ziekte van Bechterew, fibromyalgie, osteoporose, artritis psoriatica, jicht etc. 

Therapie

Elektro-therapie

Elektrotherapie is een verzamelnaam van verschillende (pijnloze) elektrische golven ter verlichting van pijn in spieren en gewrichten. Elektrotherapie, zoals galvanische baden en vier cellen baden, stimuleert de bloedcirculatie. Moderne vormen van elektrotherapie (anti-pain elektrotherapie(DD, IF, TENS), laser, magnetotherapie en elektrostimulatie) worden gebruikt om pijn te verminderen.

Therapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie behandelt klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Massages en tractie dragen bij tot verbetering van de beweeglijkheid van het lichaam en vermindering van de pijn. Naast massages en tractie wordt bij fysiotherapeutische behandelingen ook vaak met een therapeutische lasertherapie gewerkt. De laser gebruikt zwakke laserstralen met een beperkte golflengte. Met lasertherapie treedt ook pijnverlichting op.

Therapie

Thermo-therapie

Thermotherapie bevordert de beweeglijkheid van gewrichten en spieren ter verlichting van pijn. Met modder en paraffine pakkingen en baden wordt chronische pijn in het bewegingssysteem verminderd. Door het verminderen van de spierspanning wordt de pijn verlicht. Fangotherapie, paraffine pakking, thermopak kriotherapie zijn enkele voorbeelden van thermotherapie.

erlichting op.

Therapie

Therapeutisch ultrageluid

Bij de meeste behandelingen streeft men verbetering van de beweeglijkheid van gewrichten en spieren na, maar ook pijnverlichting is een belangrijk doel .

Therapeutisch ultrageluid zijn geluidsgolven die kunnen leiden tot een helende werking. Deze geluidsgolven hebben een frequentie die niet hoorbaar zijn. Ultrageluid dringt door tot in de kleinste cellen en moleculen in het lichaam en zorgt dat deze cellen en moleculen in beweging komen. Deze mechanische energie wordt in de weefsels omgezet in warmte. Dit heeft hetzelfde effect als een micromassage van dat weefsel.

Specials

Vraag nu een offerte aan.

Vita Sana

Huygensstraat 1
8023 AG Zwolle

Contact Info

info@vita-sana.nl
06-280 994 57

Onze kuurhotels in hongarije

Hunguest Apollo Hotel

Hunguest Hotel Béke

Hunguest Hotel Aqua Sol

Hunguest Hotel Flóra

Danubius Grand Hotel Margitsziget

Danubius Hotel Sárvár

Danubius Hotel Bük