Sárvár

Sárvár

In de ongerepte natuur van het westen van Hongarije ligt het charmante stadje Sárvár. De “Koninklijke Tuinen” zijn rijk aan flora en een groot aantal dieren. Op de romantische wandelpaden door de “Koninklijke Tuinen” kunt u hier uitgebreid van genieten.

De meest populaire bezienswaardigheid is het Nádasdy kasteel, eigendom van een belangrijke 16e-eeuwse aristocraat die de stad tot een belangrijk centrum van het Renaissance humanisme heeft gemaakt. Het culturele erfgoed wordt levend gehouden, want in het kasteel worden levendige festivals, internationale concerten en folkloristische evenementen georganiseerd.

Het thermale water

Het geneeskrachtige water kent een temperatuur van 48 °C en komt van een diepte van 1300 M. Het thermale geneeskrachtige water bevat  0,5% natriumchloride, hydro-carbonaat en spoorelementen. Na afkoeling worden de (zwem) baden en het vlinderbad van de medische afdeling in het Danubius Health Spa-en Wellness Hotel Sárvár hiermee gevuld. Het nemen van een bad in de thermale wateren  is verfrissend , maar levert ook een zijde-achtige huid op.

De reis vanuit Nederland naar Sárvár

Vanuit Nederland vliegt u met KLM, Austrian Airlines of Transavia naar Wenen waar u wordt opgehaald. Binnen 1,5 uur bent u op de plaats van bestemming, waar in het Danubius Health spa-en wellness hotel Sárvár een welkomstdrankje voor u klaar staat.