Kuren

Kuren

Waar kunt u beter mijmeren over het leven dan in het zachte, luxueuze water van een kuuroord?  Vandaag de dag vindt een groeiend aantal mensen hun weg naar kuuroorden van allerlei aard. Vermoeide spieren, botten en gewrichten hebben vaak baat bij professionele behandelingen in thermale baden, onderwatermassages,  modderbaden,  elektrotherapie of galvanische baden.

Of het nu gaat om de heilzame Hongaarse baden die u verspreid door het hele land uitnodigen om te komen kuren of om de prachtige art nouveau paleizen in Boedapest; de ontspannende en verkwikkende effecten van het warme water bieden voor elk wat wils.

Reumakuur/ Balneokuur

Een reumakuur  wordt ook wel een uitgebreide balneokuur genoemd en is geschikt voor mensen met reumatische aandoeningen: reumatoïde artritis, artrose, de ziekte van Bechterew, fibromyalgie, osteoporose, artritis psoriatica, jicht etc. 

Reuma kuur /balneo kuur is een combinatie van hydro-, elektro- en fysiotherapie.

Hydrotherapie zorgt voor een betere weerstand van het hele lichaam. Het versterkt het  immuunsysteem en stimuleert de bloedcirculatie. Daarnaast  zorgt de hydrotherapie ook nog voor een ontspannend effect.  Heilzame thermale baden,  zwavel- ,kruiden- en modderbaden en bassins. Begeleide (medische) watergymnastiek in groepsverband. Douche- en onderwatermassages  zoals onderwater tractie therapie, maar ook parelbaden en watsutherapie zijn voorbeelden van hydrotherapie.

(Lees meer...) 

Elektrotherapie

Elektrotherapie is een verzamelnaam van verschillende (pijnloze) elektrische golven ter verlichting van pijn in spieren en gewrichten.  Elektrotherapie, zoals galvanische baden en vier cellen baden,  stimuleert de bloedcirculatie. Moderne vormen van elektrotherapie (anti-pain elektrotherapie(DD, IF, TENS), laser, magnetotherapie en elektrostimulatie)  worden gebruikt om pijn te verminderen.

(Lees meer…)

Fysiotherapie

Fysiotherapie behandelt klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Massages en tractie dragen bij tot verbetering van de beweeglijkheid van het lichaam en vermindering van de pijn. Naast massages en tractie wordt bij fysiotherapeutische behandelingen ook vaak met een therapeutische lasertherapie gewerkt. De laser gebruikt zwakke laserstralen met een beperkte golflengte. Met  lasertherapie treedt ook pijnverlichting op.

Hierdoor verbetert de microcirculatie en dat helpt bij het herstel van beschadigde weefsels, vermindert ontstekingen en vermindert de pijn. De laser is uiterst geschikt voor allerlei blessures, huidproblemen of ontstoken pezen en bij wondgenezing.

Zowel bij de hydro- als bij de fysiotherapie worden verschillende soorten van mechanotherapie gebruikt. Bijvoorbeeld watsu is een ontspannende onderwatermassage techniek, om pijn in gewrichten en de rugwervels te verlichten.  De manuele  klassieke massage heeft als doel de bloeddoorstroming te verbeteren, de spieren te ontspannen, pijn te verlichten en het lichaam algemeen tot rust en ontspanning te brengen.
Belangrijke therapeutische methoden van mechanotherapie zijn manuele en mechanische lymfedrainage, klassieke manuele massages, voetreflex massage en TRU TRAC.

(Lees meer…)

Therapeutische ultrageluid en thermotherapie

Bij de meeste behandelingen streeft men verbetering van de beweeglijkheid van gewrichten en spieren na, maar ook pijnverlichting is een belangrijk doel .

Therapeutisch ultrageluid zijn geluidsgolven die kunnen leiden tot een helende werking. Deze geluidsgolven hebben een frequentie die niet hoorbaar zijn. Ultrageluid dringt door tot in de kleinste cellen en moleculen in het lichaam en zorgt dat deze cellen en moleculen in beweging komen. Deze mechanische energie wordt in de weefsels omgezet in warmte. Dit heeft hetzelfde effect als een micromassage van dat weefsel.  

Thermotherapie

Thermotherapie bevordert de beweeglijkheid van gewrichten en spieren ter verlichting van pijn. Met modder en paraffine pakkingen en baden wordt chronische pijn in het bewegingssysteem verminderd. Door het verminderen van de spierspanning wordt de pijn verlicht. Fangotherapie, paraffine pakking, thermopak kriotherapie zijn enkele voorbeelden van thermotherapie.

(Lees meer….)