Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló bevindt zich in het noordoostelijke deel van Hongarije, 200 km van Budapest. Vanuit Budapest is Hajdúszoboszló  via de snelweg  gemakkelijk te bereiken. Dankzij het geneeskrachtige water, staat de stad bekend als het “Mekka van de Reumawereld”. Hajdúszoboszló kent een speciaal microklimaat met maar liefst 2000 zonuren per jaar.  

Vandaag de dag is Hungarospa in Hajdúszoboszló het grootste en bekendste kuuroord in Hongarije. Hungarospa biedt haar gasten vele mogelijkheden zoals  therapeutische baden, meerdere  openlucht zwembaden en een Aqua Park.  Aqua Park is het grootste zwemparadijs van Hongarije met meer dan 20 baden en meerdere glijbanen voor jong en oud.

Het thermale water

Het heilzame water wordt door de inwoners van deze stad ook wel “het vloeibare goud” genoemd. Jodium-, broom- en zoutwater dragen al 80 jaar lang bij aan de genezing van aandoeningen van het bewegingsapparaat zoals bij reumapatiënten.

Het water heeft een temperatuur van 75 C en wordt van een diepte van 1100 meter opgepompt. Het bad heeft een speciaal microklimaat door de opstijgende waterdamp en de zilte vochtigheid van de lucht, draagt bij aan een snelle verbetering van de klachten. Naast mensen met problemen aan het bewegingsapparaat, hebben patiënten met gynaecologische, dermatologische  of diverse andere aandoeningen ook baat bij deze heilzame thermale behandelingen.

De reis vanuit Nederland naar Hajdúszoboszló

KLM vliegt vanaf Schiphol naar Budapest en vanaf Rotterdam Airport vliegt Transavia naar de Hongaarse hoofdstad. Sinds 1 december 2012, heeft u ook de mogelijkheid om met Wizz Air vanaf Airport Eindhoven naar Debrecen te vliegen.  Per (mini)bus wordt u van het vliegveld opgehaald en bent u in 20 minuten in Hajdúszoboszló. Vanuit Budapest reist u per bus via de snelweg naar Hajdúszoboszló. Bij aankomst staat er in het hotel een welkomstdrankje voor u klaar.