Bükfürdö

Bükfürdő

In het westen van Hongarije,  50 km van de Oostenrijkse grens en aan de voet van de Alpen ligt Bükfürdö.  Een welvarend dorpje, net buiten het grotere dorp Bük in de Hongaarse provincie Vas. Het dorp is omgeven door een uitgestrekt natuurgebied met bossen, heuvels en bergen.

In Bükfürdö bevindt zich één van de meest actieve mineraalwaterbronnen van Midden-Europa. Dit heeft geleid tot de beroemde kuurbaden van Bükfürdö. Ook golfers zullen het hier naar hun zin hebben, want u treft hier ook één van de grootste golfbanen van Hongarije aan.

Het thermale water

Dit heilzame water met een temperatuur van 56 C wordt gewonnen op 1282 m diepte. Het behoort tot de groep van alkalische kalkhoudende, koolzuurhoudende wateren. Met het vrije koolzuurgehalte boven de 1000mg, voldoet het aan de internationale criteria voor koolzuurhoudende waterbronnen. Vanwege het hoge gehalte aan calcium, magnesium, hydrocarbonaat, kooldioxide en ijzer, kan het water gedronken worden maar ook gebruikt worden voor de baden/ therapieën.

De reis vanuit Nederland naar Bükfürdő

KLM, Transavia Airlines en Austria Airlines vliegen dagelijks vanaf Schiphol en Rotterdam Airport naar Wenen. Op het vliegveld in Wenen wordt u per (mini)bus opgehaald en reist u in 1 uur 30 minuten naar Danubius Health Spa Resort Bük waar u met een welkomstdrankje wordt ontvangen.