Budapest

Budapest

De Hongaarse hoofdstad is prachtig gelegen aan de Donau die dwars door de stad stroomt langs monumentale kaden met prachtige gebouwen zoals het neogotische parlementsgebouw, het beroemde Gellert hotel, paleizen en kerken. Budapest is de grootste stad van Hongarije en telt 1,7 miljoen inwoners. De stad werd in 1873 gevormd door het samenvoegen van Boeda en Óbuda op de westelijke oever van de Donau met Pest op de oostelijke oever. Budapest is een bruisende kuur- en cultuurstad maar heeft naast culturele bezienswaardigheden en de vele badhuizen ook diverse leuke winkelstraten, beroemde koffiehuizen, bars en restaurants.

Margitsziget eiland

Midden in de Donau ligt het eiland Margitsziget. Het eiland is een oase van rust en strekt zich uit over 4 km. Het bestaat uit een beschermd, botanisch park met oude bomen, een Japanse tuin, een rozen tuin, een amfitheater in de buitenlucht, een kloosterruïne met het graf van de heilige Margareta en een oud romaans kerkje. In dit grootste stadpark van Budapest ontspringen ook 3 thermale bronnen met heilzaam water. Dit thermale water is rijk aan calcium, magnesium, kalium, natrium en zwavel en vormt de basis voor de goede balneo therapieën die in het Spa Resort op het eiland worden gegeven.

De reis vanuit Nederland naar Budapest

Vanaf Schiphol of Airport Eindhoven vliegt u in met KLM, Easy Jet, Transavia Airlines of Wizz Air naar de Hongaarse hoofdstad. Op de luchthaven wordt u per (mini)bus opgehaald.